søndag 9. januar 2011

Fantasi og teori


Trodde jeg skulle klare å slå meg til ro med uvissheten denne helgen, men nei. Leser på nettet, altfor mye. Og lager mine egne teorier. Jeg er vel en av de som blir beroliget av mest mulig informasjon, men nettet er ingen god erstatter for leger og sykepleiere. Hadde jeg bare visst hva jeg skulle spørre om da jeg satt der med legen. Nå ser jeg bare mine dårlige kort. Noen nevner begrepet 'lokalavansert' og når jeg leser mer om dette så ser det ut til å være en spesielt farlig sort. Når min ligger helt opptil huden, ca rett under brystvorten så er den visstnok lokalavansert??? Fare er og knyttet til brystkreft som oppstår i forbindelse med graviditet. For min del regner jeg med at det kan være tilfelle da det var noe annerledes med høyre side ved amming. Regnet bare med at det var noe med melkekjertlene. Og hvem har ikke to litt ulike bryster? Dvs at jeg kan ha gått med dette en stund.

Tenker så svart, så svart. Noen skriver at de aldri et sekund var i tvil om at det skulle gå bra. Jeg skal prøve å lage meg en liten luke ut til noe lysere. Tenke på mine gode odds... At jeg har: Normalvekt. En ellers sterk, sunn kropp. VANLIGVIS flink til å leve i nuet, ta livet med ro, nyte her og nå... Og når legen vil operere med en gang, så kan jeg tolke det i retning av at kulen ikke er så stor. Jeg tolker og tolker. Noen med erfaring?

Ellers litt mindre forkjølet. Satser på god form før operasjonen og på god informasjon når jeg nå er klar med 1000 spørsmål.

Bildet fant jeg et eller annet sted her.

3 kommentarer:

 1. Kjære deg, ikke les så mye på internett! Det du finner av fæle ting gjelder helt sikkert ikke din type sykdom. De positive teoriene dine høres veldig logiske ut, hold fast på dem og glem alle de andre.
  Jeg leste altfor mye på internett selv, helt til jeg dumpa borti en detaljert beskrivelse av den type operasjon jeg skulle ha, nemlig fjerning av en lunge. Da klappet jeg sammen pc-en og har aldri etterpå våget å lete etter detajerte sykdomsbeskriveler. Men jeg er skikkelig pyse he he.

  SvarSlett
 2. Det kan nå jammen meg ikke være så lett å gå og vente på svar slik som du gjør. Men det er sikkert lurt å ikke lese så mye mer på nettet, man kan jo bli tullete av mindre. Du får heller skrive ned alle spørsmål som dukker opp, så du er sikker på du får spurt legen om dem neste gang dere møtes.

  Godt at forkjølelsen ikke er blitt verre!

  Sneder deg en god klem:)

  SvarSlett
 3. Hei :-)

  Det er viktig å tenke at du har gode odds, for det har du. Og siden du nå får operere så raskt tyder jo alt på at svulsten liten, og det er jo bra. Jeg måtte gjennom 6 cellegiftkurer før jeg kunne opereres, og det var en stor påkjenning på kroppen. Så nå må du bare tenke positivt til du får svar fra legen.
  Jeg var selv veldig "nysgjerrig" på sykdommen min og søkte opp i alle mulige fora..for å finne ut mest mulig.Men skjønte fort at det var bedre å snakke med legene, de som er spesialister på kreft..og på min sykdom. Da ble jeg mer rolig og fikk troen på at dette skulle gå bra. Meldte meg også inn i foreningen for brystkreft opererte, der kan du få mye informasjon og kontakt med andre i din situasjon. Veldig bra side, er medlem enda.
  Klem Merethe

  SvarSlett

Takk for kommentar!