onsdag 12. januar 2011

Stasjon Haukeland

Føler meg som en krigsreporter her. Sentralt plassert på sykehushotellet. To minutter fra mammografisenter, fem minutter fra sentralblokk. Utstyrt med laptop med filmer og fin musikk + fant ut at her er trådløst nettverk. Ikke snakk om noe googling. Bare en liten hilsen og takk for lykkeønskninger. Dere har virkelig hjulpet i disse ukene med intens usikkerhet og sjokkartet visshet. Takk!

Hadde en fin prat med legen som skal operere + en av englene noen av dere snakker om. Listen av spørsmål måtte fram. Litt klokere er jeg. CT'en viste som sagt fine lunger og lever. Ingen av lymfene så på CT'en ut til å være spesielt store, men her er ultralyd mer sikkert. Og på ultralyden er en av de beskrevet som såpass mistenkelig at det ikke ble tatt vevsprøve engang, så 10 skal vekk. Legen kjente den godt og når han trykket kjente jeg at den var øm. Så det blir spennende å se hva videre testing av lymfer viser. Ellers er svulsten ca 3 cm. Altså ikke veldig stor. Legen syns heller ikke det virket som at den hang fast i huden, selv om den ligger rett under, og det er jo supert. Turte til slutt å spørre hva type det er snakk om: HER2 positiv. Og dette vet dere mer om enn meg. Ingen googling på meg i kveld, som sagt. Plan er cellegift, trolig Herceptin, stråling, hormonbehandling men dette er jo litt fram i tid og avhengig av vevsanalyser. Må virkelig trene meg til å ta en dag av gangen. Vet det... Først operasjon. Bittelitt sentimental ble jeg i går. Men brystet har gjort en god jobb, gitt mat til 3 små ++.

Nå brenner to telys i vinduet. I små glass, laget av barnehageguttene. Et med ville streker i turkis og lilla, ett i lysegrønt. Grønt er håpets farge. Og de ville strekene kan man vel tolke som man vil- at livet er uforutsigbart på godt og vondt og i konstant bevegelse?

Over til film og forsøk på puuuuste dypt, tenke positivt. Visualisere gode ting.

Musikksmak er ikke så ofte noe man deler, men denne av Neil Young har vært magisk i disse ukene:
See the sky about to rain.

God natt fra meg.

(Bilde herifra)

5 kommentarer:

 1. Husker da jeg var der du er nå...Bare at jeg startet med cellegift, ikke operasjon! Innlagt på sykehus med masse informasjon om type svulst, behandlinger osv. Er ganske overveldende. Ønsker deg masse lykke til! Du er snart oppe og går igjen:-)

  SvarSlett
 2. Lykke til, det går kjempebra det er jeg faktisk helt sikker på. Du skal jo igjennom en jobb etterpå, med cellegift og stråling, men det går over. Man klarer det meste når man må, lev i øyeblikket, og hvis øyeblikket er vondt, tenk at det blir bedre i morgen.

  SvarSlett
 3. Du skriver så nydelig - selv om så mørke og tunge ting. Det må være tungt å miste brystet - men om du får livet som "erstatning" så er det jo en meget bra byttehandel. Og på sikt kan du også få et nytt bryst! Lykke til med operasjon og tiden etterpå. Og tenk gode tanker, pust godt (og var jeg deg ville jeg holdt meg unna sukker og usunn mat - og spist ren og god mat som styrker kroppen).

  SvarSlett
 4. Hei :-)

  Her2 positiv, er en hormonell krefttype. Og behandling med Herceptin gir veldig gode resultater. Jeg har også hatt denne type kreft, men i tillegg til Herceptinen tok jeg også Taxotere. Herceptinen tok jeg 17 ganger, og den gir ikke noe særlig bivirkinger. Å operere bort et bryst kan være tøft, men samtidig er tankene om at man skal bli frisk..så mye viktigere.Og som du sier så har brystet gjort en god jobb. Klem Merethe

  SvarSlett
 5. Kjære deg..
  Skriveriene dine bergtar meg. Du skriver fantastisk godt ; selv når ordene er tunge..

  Jeg ønsker deg igjen alt godt, og er imponert over din styrke. Det må være rart å få fjernet brystet; men som du sier ; nå har det gjort en flott jobb..

  Stå på !!!

  SvarSlett

Takk for kommentar!