fredag 21. januar 2011

Spørsmål til dere som har vært igjennom operasjon.

Syns lenge dette med operasjon gikk ganske flott. En saklig innstilling til det å miste et bryst, god bevegelighet i armen og bemerkelsesverdig lite vondt. Men en uke etter drar det litt på seg. Noen med DEN erfaringen? Er det nerver som har klart å koble nye forbindelser og faktisk etterhvert registrerer at noe har skjedd? Er jo gul og blå, så noe vondt hører kanskje med.

Legen forsikret meg før avreise at det ikke ville bli mer vondt enn der og da. Men nå samler det seg en god del såkalt sårvæske bak "sømmen" og under armen ut mot ryggen. Vet at det er vanlig og at kroppen ofte klarer å fikse det, ellers inn til tapping. Sykesøster på telefon mente at det var greit å vente til mandag. Men har og en varm, nesten brennende følelse i det som med all denne værskeansamlingen etterhvert begynner å ligne et bryst igjen. Er det bra eller dårlig??? Hvor lenge venter man før tapping er på sin plass. Og KAN det være noe annet? Ellers ikke noe synlig tegn til infeksjon. (Beklager til de som syns prat om kroppsfunksjoner og organer er litt ubehagelig).

(Husker ikke hvor bildet kommer ifra, tror bare jeg en gang googlet 'crow')

7 kommentarer:

 1. Hei ukjente!
  Den sykesøsteren du snakket med har jeg ikke helt sansen for. Mannen min kontaktet Ullevål en fredagskveld og vi var velkommen inn når som helst døgnet rundt ukens 7 dager. Bare å ringe først. Jeg valgte å vente obver helgen, det var jo helg da, men angret i ettertid at jeg ikke tok reisen de 12 milene inn på fredagskvelden i stedet for å lide hele helgen med en arm som til slutt ble holdt nesten rett ut. Selve tappingen er ikke vond og en ubeskrivelige god følelse å kunne holde armen rett ned etterpå . Gjør det du føler er best for deg, og mas deg til tapping hvis det er det du ønsker. De er der for deg og for at du skal ha det best mulig.
  Ønsker deg lykke til videre i behandlingen.
  Liv

  SvarSlett
 2. Dette hørtes ikke noe behagelig ut, og verre vil det vel bli. Jeg ville nok ha mast meg til tapping ja, som det sies over her, så slipper du å ha det så vondt gjennom helga.

  SvarSlett
 3. Ble forrige kommentar borte?? Jeg får skrive på nytt..
  Jeg ble først operert brystbevarende og 10 dager etter operasjonen ble det påvist infeksjon og jeg hadde tre stive antibiotikakurer. Brystet var fullt på en måte, og vondt! Litt rødt også.. Jeg ville ikke tappe for jeg ønsket at kroppen skulle tvinges til å ordne opp selv, men det viste seg å ikke være så lurt. Det er nøyaktig 4 år siden i dag, faktisk! På grunn av resultatene måtte jeg ta hele brystet en måned etter den første operasjonen. Har ofte lurt på om ting hadde vært enklere om jeg hadde tatt kontakt tidligere. 3 uker på antibiotika er ikke veldig bra grunnlag før cellegift.
  Så moralen min er: Stol på deg selv. Ta kontakt med sykehuset om du er redd. Det er egentlig så lettt og vanskelig som det, og skal nok bli en situasjon du kommer til å venne deg til. Lykke til!!

  SvarSlett
 4. Jeg fikk sårvæske 1 uke etter opr. Jeg reiste til legevakta og de gjorde avtale med sykehus om tapping tre dager senere. De anslo mengde væske til rundt 1 dl, men det kom ingenting ut. De prøvde å tappe likevell for å gjøre det bedre for meg. Selv med kun 1 dl pressa det og gjorde vondt.

  SvarSlett
 5. Hei
  Fikk bare så lyst til å legge inn en kommentar til deg å ønske deg så gode dager, og ÅR fremover som mulig!!!
  Var rart å finne bloggen din i dag. Har selv nettopp vært gjennom biopsi av flere kuler i brystet, men for meg ble det gode nyheter. Dagene med usikkerhet var forferdelige - men det setter jammen i sving en del tanker...
  Livet er ikke rettferdig. Tror som deg at det ikke nytter å tenke så mange sånne tanker.

  Å ta en dag av gangen - nyte små øyeblikk med barna - ingen av oss har noen garantier om hvor lenge vi kommer til å leve.

  Hadde samtidig lyst til å ta med en historie om en kvinne på vår alder som jeg kjenner. Hun hadde og en kul og spredning til lymfer. Ble operert, cellegift, stråling, hormonbehandling. Hun er i dag, flere år etter, frisk og i full jobb! (tror det er gått nesten 10 år nå)
  Har og vært inne å lest all verden mens jeg ventet - forstod det som at hormonsensitiv kreft av type 2 var den det var best behandling for. Men jeg er ikke lege altså :-)

  lykketilklem :-)

  SvarSlett
 6. Hei, eg fikk ei blødning 16 daga etter operasjon med påfølgende serom. Gikk ei god uka før hovenheten og serom var borte. Blei operert 14. des(brystbevarende) og har forsatt smerter i underkant av brystet- på motsatt sia av arret.
  God bedring- godklæm avsendes.

  SvarSlett
 7. Hei. To ting. Vil bare takke for at jeg får ta del i diskusjonen din, det du skriver. I tillegg vil jeg ønske deg alt godt i de tøffe dagene du har. Har selv endel erfaring med sykdom og vet at venting kan være vrient. Håper at dette med hevelse har ordnet seg.
  Lykke til på MR 27.01.11.

  SvarSlett

Takk for kommentar!