onsdag 5. januar 2011

Et svar

I dag ringte legen ved Haukeland. Svar på vevsprøven bekreftet det han allerede ba meg være forberedt på. Det er kreft. I tillegg er det en aggressiv form. Mentalt var jeg faktisk forberedt og det var godt å slippe mer uvisshet selv om det i usikkerheten fantes den lille muligheten for at alt han så på bildene var noe annet enn han trodde. I morgen skal det tas CT av lungene. Jeg er selvfølgelig redd for spredning. Kjenner "noe" i lungene og fastlegen hører "noe" ved høyre skulder. Så, ny ventetid. Håper denne vage verken i lungene skyldes stress, at jeg brygger på noe eller at kroppen vel generelt er redusert. Rart hvordan kulen i brystet virker uskyldig opp mot spredning. Uansett veldig glad for at jeg raskt blir sendt hit og dit. Operasjon kan bli aktuelt allerede neste uke.

Tusen takk til dere to som allerede sendte oppmuntrende kommentarer i går, min 1. bloggdag! Ble veldig glad og rørt.

5 kommentarer:

 1. Det var jo trist, at det var som legen trodde...men jeg tror nok at du slipper å vente så lenge på resultatet av CT-lunger nå som du er innrullert på Haukeland. Og tenk på Wenche Foss, hun har hatt brystkreft hun også, den spreke dama! Lykke til, håper CT er bra og at du slipper mye etterbehandling etter operasjonen.

  SvarSlett
 2. Kjære Mona,

  jeg har jo inntil nå kun følgt deg via din kreative blogg. Dette er jo definitivt en noe annen hverdag. Men kanskje kan syingen bli din tore terapi, der su kan koble av for alt som har med kreft å gjøre.
  Jeg sender deg noen gode tanker, og håper at du finner masse styrke og mot til å kjempe mot kreften som har satt seg i deg.

  Klem fra Siri

  SvarSlett
 3. Det er bare en ting å tenke: DETTE GÅR BRA!!

  SvarSlett
 4. Hei M!

  Fant bloggen din gjennom en kommentar du hadde skrevet på Linda Haugvaldstad sin blogg. Hvis du vil snakke med flere i samme situasjon, så finnes det et par grupper på Facebook. Du kjenner kanskje til dem? Den ene heter "Rosa Sløyfe - uformell gruppe" og er hovedsaklig for for de litt yngre brystkreftopererte jentene (i 20-40 åra). Den andre heter "Brystkraft" og her er hovedtyngden av medlemmene fra 40-55, men med noen som er i slutten av 30-åra også. Det er mange av oss i samme situasjon - og mange og spørre og snakke med om ting du lurer på eller bare føler behov for å snakke om.

  Jeg føler veldig med deg. Jeg har selv vært i samme situasjon. Det var en veldig vond beskjed å få. Fikk brystkreft som 38-åring, det er nå 5 1/2 år siden. Har gjennomgått mastektomi på ventre side, og rekonstruksjon med eget vev etterpå. Og still going strong! :)

  SvarSlett
 5. Hei :-)

  Ja kan skjønne at dette var en tøff beskjed å få, selv om du i utgangspunktet var forberedt på det. Men legene på haukeland er veldig flinke og vil ta godt vare på deg. Og jeg er ikke i tvil om at du får det beste behandlingen.
  Jeg håper du får en positiv tilbakemelding vedr CT. Hilsen Merethe

  SvarSlett

Takk for kommentar!